logo
Wersja dla niedowidzących
  
      
corner
Statystyki
Rejestr zmian
Mapa strony
Instrukcja biuletynu
Pliki do pobrania
corner
  
corner corner
corner corner
 INFORMACJE O POWIECIE
minus Charakterystyka powiatu
minus Herb i flaga powiatu
minus Powiat w liczbach
minus Charakterystyka gospodarcza
minus Lista Gmin
 ORGANY WŁADZY
plus Rada Powiatu
plus Zarząd Powiatu
 STAROSTWO POWIATOWE
minus Dane teleadresowe
minus Sekretarz Powiatu
minus Skarbnik Powiatu
plus Wydziały
minus Regulamin organizacyjny
minus Kodeks Etyki
plus Kontrole Starostwa
 PRAWO LOKALNE
minus Statut Powiatu
minus Prawo miejscowe
minus Dziennik Ustaw
minus Monitor Polski
minus Zarządzenia Starosty Wołowskiego
 WYBORY 2014
minus Obwieszczenie o okręgach wyborczych, ich numeracji i granicach, liczbie radnych wybieranych w okręgu wyborczym oraz wyznaczonej siedzibie Powiatowej Komisji Wyborczej.
minus Informacja Komisarza Wyborczego we Wrocławiu o składzie Powiatowej Komisji Wyborczej w Wołowie
plus Uchwała Nr 1/2/14 Powiatowej Komisji Wyborczej w Wołowie z dnia 24 października 2014r.
minus Uchwała Nr 1/4/14 Powołanie pełnomocnika komisji ds. obsługi informatycznej
minus Uchwała Nr 5/2014 Sprostowanie omyłki w protokole rejestracji
minus Uchwała Nr 6/2014 Sprostowanie omyłki w protokole rejestracji
minus Uchwała Nr 7/8/2014 w sprawie obwieszczenia i zarejestrowanych listach kandydatów na radnych w wyborach do Rady Powiatu Wołowskiego
minus Wynik wyborów - do Rady Powiatu
minus Wynik wyborów - do Sejmiku Województwa
minus Uchwała Nr 9/2014 w sprawie sprostowania zbiorczego protokołu wyników głosowania do Sejmiku Województwa Dolnośląskiego
 FINANSE I MIENIE
plus Budżet Powiatu
plus Majątek Powiatu
minus Pomoc Publiczna
minus Dług Publiczny
minus Ciężary Publiczne
 INFORMACJE DLA KLIENTÓW
plus Programy
plus Klient w Urzędzie
minus Punkty nieodpłatnej pomocy prawnej
minus Biuro Rzeczy Znalezionych
minus Informacje nieudostępnione
minus Ankieta
 SPRAWOZDANIA
plus 2013
 JEDNOSTKI ORGANIZACYJNE
minus Wykaz jednostek organizacyjnych
plus Placówki oświatowe
plus Inne
 OŚWIADCZENIA MAJĄTKOWE
plus Rada Powiatu
plus Zarząd Powiatu
plus Starostwo Powiatowe
plus Jednostki Organizacyjne
 INNE
plus Służby, Inspekcje i Straże
minus Organizacje pozarządowe
plus Instrukcja obsługi biuletynu
minus Redakcja Biuletynu
 URZĘDY CENTRALNE
minus Spis adresów
 ZAŁATWIANIE SPRAW W URZĘDZIE
minus Kolejność załatwiania spraw
minus Wyszukaj swoją sprawę
 ELEKTRONICZNA SKRZYNKA PODAWCZA
minus Elektroniczna Skrzynka Podawcza
 ARCHIWUM
plus 2006
 Nabór do pracy
minus Aktualne rekrutacje
minus Postępowania w toku
minus Wyniki postępowań
minus Archiwum rekrutacji
 Informacje
plus Uchwały
minusPrzetargi
   plus2004
   plus2005
   plus2006
   plus2007
   plus2008
   plus2009
   plus2010
   plus2011
   plus2012
   plus2013
   plus2014
   plus2015
   minus2016
   plus2017
plusOgłoszenia
plusObwieszczenia
 Podział administracyjny kraju
A A A


Przetargi: 2016 > styczeń > 2016-01-22
ZAPYTANIE OFERTOWE na zadanie pn. „Dostawa produktów żywnościowych do stołówki Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Wołowie w 2016 r.” - pakiet mrożonki.

herb1

STAROSTWO POWIATOWE W WOŁOWIE

 

tel. (071) 380 59 01                                                      Plac Piastowski 2

fax (071) 380 59 00                                                        56-100 Wołów

e-mail: starostwo@powiatwolowski.pl                      

www.powiatwolowski.pl

IZP.272.1.1.2016.1                                                                                                                        Wołów, 22.01.2016r.

 

ZAPYTANIE OFERTOWE

na zadanie pn. „Dostawa produktów żywnościowych do stołówki Centrum Kształcenia

Zawodowego i Ustawicznego w Wołowie w 2016 r.” -  pakiet mrożonki.

I. Zamawiający

Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Wołowie

ul. T. Kościuszki 27

56 – 100 Wołów

Telefon: (0-71) 389 26 69, (0-71) 389 35 44, (0-71) 389 53 30

 

II. Tryb udzielenia zamówienia:

Postępowanie prowadzone na podstawie art. 4 pkt 8 ustawy Prawo Zamówień Publicznych (Dz. U z 2013 r. poz. 907 ze zm.) – wartość zamówienia nie przekracza wyrażonej w złotych równowartości kwoty 30 000 euro.

 

III. Nazwa przedmiotu zamówienia: „Dostawa produktów żywnościowych do stołówki Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Wołowie w 2016 r.” - pakiet mrożonki.

1.Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa w okresie od daty podpisania umowy do 31 grudnia 2016 r. artykułów spożywczych wymienionych w pakiecie (załącznik nr 2 - formularz cenowy), do stołówki szkolnej Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Wołowie  na koszt Wykonawcy zadania, w terminach oraz ilościach określonych przez Zamawiającego.

2.Przedmiot zamówienia obejmuje 1 pakiet:

Pakiet mrożonki –  (CPV:15300000-1 Owoce, warzywa i podobne produkty)

 

3.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został zawarty w formularzu cenowym (załącznik nr 2 do zapytania).

Wykonawca będzie dostarczał artykuły spożywcze będące przedmiotem zamówienia sukcesywnie, zgodnie ze składanymi zamówieniami jednostkowymi.

Podane w formularzu cenowym ilości poszczególnych artykułów żywnościowych, określają przewidywane zapotrzebowanie stołówki szkolnej Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Wołowie na w/w artykuły spożywcze w okresie trwania umowy. Zamawiający nie gwarantuje Wykonawcy, że złoży zamówienie sumaryczne (w pełnym wymiarze), jest to uzależnione od zapotrzebowania, jakie będzie istniało w okresie realizacji umowy.

Wykonawca zobowiązuje się dostarczać  artykuły spożywcze:

- każdorazowo, po złożeniu indywidualnego zamówienia przez Zamawiającego,

- należytej jakości odpowiadającej  przepisom aktualnie obowiązującego w tym zakresie  przepisom prawa i norm.

- w oryginalnych i nienaruszonych opakowaniach jednostkowych lub zbiorczych w terminie nieprzekraczającym  połowy okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu.

Nie spełnienie wyżej wymienionych warunków, upoważnia Zamawiającego do odmowy przyjęcia zamawianego  artykułu spożywczego. Koszty związane z odmową przyjęcia artykułu spożywczego, ponosi Wykonawca

Zamawiający dopuszcza zastosowanie produktów równoważnych na wskazane asortymenty, stanowiące przedmiot zamówienia, tj. produktów innych producentów niż wymienione w zapytaniu z zastrzeżeniem, by ich minimalne parametry jakościowe nie były gorsze niż parametry i cechy wskazanych produktów w przedmiocie zamówienia. A więc użyte w formularzu cenowym nazwy własne, znaki towarowe lub firmy producenta są przykładowe i mają wyłącznie na celu określenie standardu i parametrów jakościowych. Zaoferowany produkt równoważny należy opisać w zał. nr 2 do zapytania (kol. nr 3).

 

4. Wymagania organizacyjne:

1) produkty żywnościowe będące przedmiotem zamówienia muszą odpowiadać wszelkim normom i standardom dopuszczającym je do sprzedaży i spożycia, w przypadku mięsa i przetworów świeżych, nie mrożonych wymagane jest dopuszczenie ich do spożycia przez lekarza weterynarii,

2) dostawa produktów żywnościowych odbywać się będzie w okresie od daty podpisania umowy do 31 grudnia 2016 r.

3) Miejscem dostaw artykułów żywnościowych jest stołówka szkolna lub inny podmiot obsługiwany przez stołówkę na terenie Powiatu Wołowskiego zgodnie z zamówieniami. Wykonawca zamówienia zobowiązany jest we własnym zakresie i na koszt własny zapewnić dostawę przedmiotu zamówienia,

4) dostawy artykułów odbywać się będą sukcesywnie, częściami, w oparciu o telefoniczne zamówienia z jednodniowym wyprzedzeniem, minimum trzy razy w tygodniu (poniedziałek, środa, piątek) w godzinach 07:00 – 09:00 zgodnie ze złożonym zamówieniem,

5) transport, opakowania oraz dostarczane artykuły spożywcze będące przedmiotem zamówienia, muszą spełniać wymogi HACCP;

6) Wykonawca w formularzu zamówienia poda ceny jednostkowe na poszczególne produkty żywnościowe oraz łączną wartość netto i brutto zamówienia dla całego pakietu. Okres niezmienności cen zaoferowanych przez Wykonawcę obowiązuje przez cały okres trwania umowy;

7) rozliczenie z tytułu dostarczanych produktów żywnościowych będzie następować na podstawie zbiorczych faktur VAT, wystawianych przez Wykonawcę za okres 15 dni faktycznie zrealizowanych dostaw.

 

5. Wymagania dot. gwarancji:

     Zamawiający zastrzega, że dostarczony przez Wykonawcę przedmiot umowy musi mieć określoną datę przydatności do spożycia – wynoszącą nie mniej niż połowę okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu. Wykonawca udziela Zamawiającemu gwarancji, że towar jest dobrej jakości i wolny od wad, na okres przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu.

 

IV. Wspólny Słownik Zamówień:

Kod CPV:

CPV:15.30.00.00-1 Owoce, warzywa i podobne produkty (Mrożonki).

 

V. Termin wykonania Zamówienia

- od daty podpisania umowy do 31.12.2016 r.

 

VI. Termin związania ofertą

Dostawca zostanie związany ofertą przez 14 dni (bieg terminu rozpoczyna się wraz z upływem terminu składania oferty). Dostawca samodzielnie lub na wniosek Zamawiającego może przedłużyć termin związania z ofertą.

 

VII. Opis sposobu obliczania ceny

Cena oferty wyrażona w PLN winna zawierać wszystkie koszty jakie Dostawca poniesie z tytułu należytej realizacji zamówienia (w tym koszty dostarczenia, załadunku, rozładunku, ubezpieczenia transportu przedmiotu zamówienia do czasu jego odbioru).

 

VIII. Opis przygotowania oferty

Ofertę należy przygotować zgodnie z formularzem cenowym stanowiącym załącznik nr 2 do niniejszego zapytania oraz formularzem ofertowym stanowiącym załącznik nr 1 do niniejszego zapytania.

Koszty związane z przygotowaniem oferty ponosi składający ofertę. Ewentualne poprawki w ofercie muszą być naniesione czytelnie oraz opatrzone czytelnym odpisem osoby/osób sporządzających ofertę.

Prawidłowe ustalenie stawki podatku VAT należy do obowiązków Dostawcy. Zamawiający nie uzna za oczywistą pomyłkę i nie będzie poprawiał błędnie wystawionej stawki podatku VAT.

 

IX. Dokumenty jakie mają dostarczyć Wykonawcy w postępowaniu:

1. Formularz ofertowy - załącznik nr 1 do zapytania,

2. Formularz cenowy - załącznik nr 2 do zapytania,

 

X. Kryteria wyboru oferty

Jedynym kryterium oceny ofert jest: cena – 100% (wartość brutto wyrażona w PLN). Zamawiający podpisze umowę z Dostawcą, który uzyska największą liczbę punktów wynikającą z przyjętego kryterium. O miejscu i podpisaniu umowy Zamawiający powiadomi wybranego Dostawcę.

Ocenie zostanie poddana cena oferty (z podatkiem VAT) za realizację przedmiotu zamówienia, na którą powinny składać się wszelkie koszty ponoszone przez wykonawcę.

Wykonawca zobowiązany jest do podania w „Formularzu ofertowym” ceny brutto.

Wybór oferty zostanie dokonany w oparciu o przyjęte w niniejszym postępowaniu kryterium oceny ofert przedstawione poniżej:

l.p.

Kryterium

Opis

Waga - udział

w ocenie

1

Cena

Cena oferty (z podatkiem VAT) za realizację przedmiotu zamówienia, na którą powinny składać się wszelkie koszty ponoszone przez wykonawcę

100

 

Maksymalna liczba punktów w kryterium równa jest określonej wadze kryterium w %. Uzyskana liczba punktów w ramach kryterium zaokrąglana będzie do drugiego miejsca po przecinku. Przyznawanie ilości punktów poszczególnym ofertom odbywać się będzie wg następujących zasad:

 

1) Cena oferty

Ocenie zostanie poddana cena brutto oferty obliczona przez wykonawcę zgodnie z zobowiązującymi przepisami prawa, zasadami określonymi w zapytaniu ofertowym i podana w „Formularzu ofertowym” (wg wzoru zał. nr 1 do zapytania). Liczba punktów, którą można uzyskać w tym kryterium zostanie obliczona wg wzoru:

 

                                      Cena brutto najniższej zaproponowanej oferty

Liczba punktów = …............................................................................... x 100

                                                     Cena brutto oferty badanej

XI. Miejsce i termin składania ofert

1. Termin składania ofert upływa 29.01.2016r. o godz. 12:00

2. Decydujące znaczenie dla oceny zachowania powyższego terminu ma data i godzina wpływu oferty do Zamawiającego, a nie data jej wysłania. Oferty można składać:

1) listownie na adres: Starostwo Powiatowe w Wołowie, Pl. Piastowski 2, 56 – 100 Wołów z dopiskiem na nieprzejrzystej i zamkniętej kopercie OFERTA - „Dostawa produktów żywnościowych do stołówki Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Wołowie w 2016 r.” - pakiet mrożonki,

2) osobiście w biurze podawczym Starostwa Powiatowego w Wołowie z dopiskiem na nieprzejrzystej i zamkniętej kopercie OFERTA - „Dostawa produktów żywnościowych do stołówki Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Wołowie w 2016 r.” - pakiet mrożonki,

3) za pośrednictwem poczty elektronicznej w formie skanów formularzy ofertowych jako pliki załączonych do korespondencji na adres: zamowienia@powiatwolowski.pl; pliki powinny być zapisane w formacie umożliwiającym odczytanie ich treści np. PDF

 

XII. Informacje dotyczące wyboru najkorzystniejszej oferty

Informacja o wyborze najkorzystniejszej oferty zostanie opublikowana na stronie internetowej Zamawiającego, na tablicy ogłoszeń w siedzibie Zamawiającego. Powiadomieni zostaną również oferenci, którzy złożyli oferty w danym postępowaniu o udzielenie zamówienia (drogą elektroniczną).

 

XIII. Osoba wyznaczona do kontaktów w ramach ww. zadania ze strony Zamawiającego (tel., e-mail)

Wszelkie pytania należy kierować w formie elektronicznej, bądź na numer fax. 071/380 59 00

Anna Szadkowska – Czupa: e-mail: zamowienia@powiatwolowski.pl, tel. 71 380 59 36,

Kamilla Czarny – Kierownik Stołówki Szkolnej w Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Wołowie, ul. Tadeusza Kościuszki 27, 56-100 Wołów, tel. 71 380-26-69 w godzinach 7:30 – 15.00.

 

XIV. Pozostałe informacje

1. Zamówienie publiczne zostanie udzielone na podstawie art. 4 pkt 8 ustawy Prawo Zamówień Publicznych (Dz. U z 2013 r. poz. 907 z późn. zm.).

2. Oferentom nie przysługują środki ochrony prawnej.

3. Jeżeli Wykonawca, którego oferta zostanie wybrana, uchyli się od wykonania zadania, zamawiający wybierze ofertę najkorzystniejszą spośród pozostałych ofert, bez przeprowadzania kolejnej ich oceny.

4. Zamawiający zastrzega sobie prawo do unieważnienia niniejszego zapytania. W takim przypadku Wykonawcom, którzy złożyli oferty nie przysługuje roszczenie o zwrot kosztów uczestnictwa w zapytaniu, w tym kosztów przygotowania oferty.

 

XV. Załączniki do zapytania:

1.Formularz ofertowy

2.Formularz cenowy

3.Wzór umowy

Z UP. STAROSTY

Władysław Boczar

WICESTAROSTA

Ilość odwiedzin: 88
Osoba, która wytworzyła informację: Anna Szadkowska-Czupa
Osoba, która odpowiada za treść: Anna Szadkowska-Czupa, Kamilla Czarny
Osoba, która wprowadzała dane: Anna Szadkowska-Czupa
Data wytworzenia informacji: 2016-01-22 11:19:12
Data udostępnienia informacji: 2016-01-22 11:19:12
Data ostatniej aktualizacji: 2016-01-22 11:32:14

Wersja do wydruku...

Rejestr zmian...

corner   corner