| ZAŁATWIANIE SPRAW W URZĘDZIE |
| ELEKTRONICZNA SKRZYNKA PODAWCZA |
|
Wołów, dnia 2005-07-12
RI- 341/4/2005
PRZETARG NIEOGRANICZONY
O WARTOŚCI SZACUNKOWEJ PONIŻEJ 60 000 EURO NA:
"Zakup sprzętu do pracowni gastronomicznej w Zespole Szkół Zawodowych w Wołowie ul. Spacerowa 1. Realizacja programu PHARE 2002, projekt PL 2002/000-580-06.04.01-01 pod projekt 3"
Ofe rty należy składać do dnia 05.08.2005 do godz. 10.00 w:
Starostwo Powiatowe pl. Piastowski 2 56-100 Wołów pokój nr 5
Otwarcie złożonych ofert nastąpi w dniu 05.08.2005 o godz. 10.15 w
Starostwo Powiatowe pl. Piastowski 2 56-100 Wołów pokój nr 18
Pożą dany Termin wykonania zamówienia: 19.08.2005 r
Tryb udzielenia zamówienia
Postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego prowadzone jest w trybie przetargu nieograniczonego o wartości poniżej 60 000 euro
Opis przedmiotu zamówienia
- Odtwarzacz DVD i magnetowid Hi-Fi Stereo Typ"2 w 1" (z pokrowcem) - szt. 1
- Kamera cyfrowa mini DV (z f
uterałem i statywem) - szt. 1
Tablica interaktywna 75" ze stojakiem ( z futerałem , pokrowcem) - szt. 1
Projektor multimedialny (z futerałem - pokrowcem) - szt. 1
Komputer uczniowski notebook (laptop) z futerałem - szt. 3
Drukarka - urządzenie wielofunkcyjne - szt. 1
Kasa fiskalna z szufladą na pieniądze (średnią) (w tym szuflada 250 zł),z pokrowcem - szt. 1
Waga elektroniczna (z pokrowcem) - szt. 3
Pralka sterowana elektronicznie - szt. 1
Frytownica sterowana programatorem - szt. 3
Grill stykowy z opiekaczem sterowane programatorem - szt. 1
Ekspres ciśnieniowy do kawy automatyczny z elektrycznym sterowaniem - szt. 1
Kostkarka do lodu z programatorem sterującym - szt. 1
Blender z programatorem elektrycznym - szt. 3
Bemar wodny z niezależnym sterowaniem komór - szt. 1
Naleśnikarka z programem sterującym - szt. 1
Obieraczka do warzyw programowana typu " robot" - szt. 1
Mikser uniwersalny z programatorem - szt. 1
Program komputerowy ułatwiający wdrażanie systemu HACCP - szt. 3
Program komputerowy wspomagajacy działalność gospodarczą "VIRTUAL FOOD" - szt. 1
Pakiet oprogramowania do obslugi małej gastronomi - szt. 3
Pakiet oprogramowania do obsługi gastronomii - zozszerzony - szt. 3
Nakładka dotykowa na monitor 15" LCD (do notebooka) - st. 3
Drukarka zamówień - szt. 3
Specyfikację istotnych warunków zamówienia przekazuje się nieodpłatnie. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych
Nomenklatura: Wspólny Słownik Zamówień
- 29711000-6 - "Elektryczny sprzęt gospodarstwa domowego do urzytku ze środkami spożywczymi"
- 29710000-6 - "Elektryczny sprzęt gospodarstwa domowego"
- 30231000-7 - "Komputery i drukarki"
- 30232000-4 - "Różny sprzęt komputerowy"
- 30245000-8 - "Pakiety oprogramowania"
- 30241310-6 - "Programy komputerowe"
- 30241310-6 - "Odtwarzacze"
- 32333200-8 - "Kamery wideo"
- 30140000-2 - "Maszyny liczące i rachunkowe"
- 29242300-0 - "Maszyny warzące i wagi"
O zamówienie mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy:
posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek poosiadania takich uprawnień;
posiadają niezbędna wiedzę i doświadczenie oraz potencjał techniczny, a także dysponują osobami zdolnymi do wykonania zamówienia;
znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia;
nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. Warunki szczegółowe wymagane od wykonawców
Sposób dokonania oceny spełnienia tych warunków:
formularz ofertowy - załacznik nr.1
aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert
dokumenty potwierdzające uprawnienie osób podpisujących ofertę, o ile nie wynikają z przepisów prawa lub innych dokumentów rejestrowych
koncesja, zezwolenie lub licencja, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania koncesji, zezwolenia lub licencji na podjęcie działalności gospodarczej w zakresie objętym niniejszym zamówieniem
aktualna informacja z Krajowego Rejestru Karnego albo równoważne zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego kraju pochodzenia osoby w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy, wystawiona nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert
aktualna informacja z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 9, wystawiona nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert
aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne, lub zaświadczenia, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert
oświadczenie do postępowania o zamówienie publiczne z art. 22 ust.1 ustawy Prawo zamówień publicznych -załącznik nr. 2
informacja banku, w którym wykonawca posiada podstawowy rachunek bankowy, potwierdzająca wysokość posiadanych środków finansowych lub zdolność kredytową wykonawcy, wystawiona nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert
polisę lub inny dokument ubezpieczenia potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej
zaświadczenie podmiotu uprawnionego do kontroli jakości potwierdzone, iż poprzez odpowiednie odniesienie dokładnie oznaczone produkty będące przedmiotem dostawy odpowiadają określonym normom lub specyfikacją technicznym
Z ub iegania się o udzielenie zamówienia publicznego wyklucza się:
- wykonawców, którzy nie spełniają warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne, o których mowa w art. 24 ust. 1 Prawa zamówień publicznych
- wykonawców, którzy wykonywali czynności związane z przygotowaniem prowadzonego postępowania, lub posługiwali się w celu sporządzenia oferty osobami uczestniczącymi w dokonywaniu tych czynności, z wyjątkiem
autorów miejscowych planów zagospodarowania przestrzennego, jeżeli przedmiotem postępowania o udzielenie zamówienia są prace projektowe wynikające z miejscowych planów zagospodarowania przestrzennego, sporządzonych przez tych autorów
wykonawców, którzy złożyli nieprawdziwe informacje mające wpływ na wynik prowadzonego postępowania
wykonawców, którzy nie złożyli oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu lub dokumentów potwierdzających spełnianie tych warunków
Zamawiający odrzuca ofertę, która :
jest niezgodna z ustawą lub jej treść nie odpowiada treści specyfikacji istotnych warunków zamówienia
jej złożenie stanowi czyn nieuczciwej konkurencji w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji
zawiera rażąco niską cenę w stosunku do przedmiotu zamówienia
została złożona przez wykonawcę wykluczonego z udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia lub nie zaproszonego do składania ofert
zawiera omyłki rachunkowe w obliczeniu ceny, których nie można poprawić na podstawie art. 88, lub błędy w obliczeniu ceny
w terminie 7 dni od dnia otrzymania zawiadomienia wykonawca nie zgodził się na poprawienie omyłki rachunkowej w obliczeniu ceny
jest nieważna na podstawie odrębnych przepisów
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
Kryteria oceny ofert i ich znaczenie: cena:
Termin związania ofertą: okres 30 dni , tj. do dnia 2005-09-05
Osoba odpowiedzialna za kontakt z oferentem: Henryk Worońko tel. (071) 389-25-50 wew. 129, e-mail rizp@powiatwolowski.pl
Nazwa dokumentu: | przetarg nieograniczony na | Skrócony opis: | Zakup sprzętu do pracowni gastronomicznej w Zespole Szkół Zawodowych w Wołowie ul. Spacerowa 1. Realizacja programu PHARE 2002, projekt PL 2002/000-580-06.04.01-01 pod projekt 3 | Osoba, która wytworzyła informację: | Dariusz Baszniak | Osoba, która odpowiada za treść: | Dariusz Baszniak | Osoba, która wprowadzała dane: | Dariusz Baszniak | Data wytworzenia informacji: | 2005-07-13 12:35:35 | Data udostępnienia informacji: | 2005-07-13 12:35:35 | Data ostatniej aktualizacji: | 2005-07-13 12:48:54 |
Wersja do wydruku...
|