IZP.272.23.2013.5.2013 Wołów, 09.05.2013r.
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Powiat Wołowski , pl. Piastowski 2, 56-100 Wołów, woj. dolnośląskie, tel. 071 3805901, faks 071 3805900.
Adres strony internetowej zamawiającego: www.powiatwolowski.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa produktów żywnościowych do stołówki w Zespole Szkół im. Tadeusza Kościuszki w Wołowie, maj - sierpień 2013 r..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa produktów żywnościowych do stołówki w Zespole Szkół im. Tadeusza Kościuszki w Wołowie, maj - sierpień 2013 r. Szczegółowy opis: Został zawarty w opisie przedmiotu zamówienia - załącznik nr 1 do SIWZ.
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3, 03.14.25.00-3, 15.60.00.00-4, 03.20.00.00-3, 15.33.10.00-7, 15.80.00.00-6, 15.43.11.10-2, 15.86.30.00-5, 15.30.00.00-1, 03.31.10.00-2, 15.24.00.00-2, 15.22.10.00-3, 15.23.40.00-7.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: do 31.08.2013r.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
- działalność prowadzona na potrzeby wykonania przedmiotu zamówienia nie wymaga posiadania specjalnych uprawnień.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
Formularz ofertowy - parafowany na każdej stronie, wypełniony i podpisany przez wykonawcę- załącznik nr 2 (dla wszystkich części); Formularz cenowy w zakresie wybranego pakietu/pakietów - parafowany na każdej stronie, wypełniony i podpisany przez wykonawcę - załącznik nr 3 (dla wszystkich części);Wykaz osób do kontaktów z Zamawiającym - załącznik nr 6 (dla wszystkich części); Wzór umowy - parafowany na każdej stronie i podpisany przez wykonawcę - załącznik nr 7 (pakiet nr 1), - załącznik nr 7A (pakiet nr 2), - załącznik nr 7B (pakiet nr 5), - załącznik nr 7C (pakiet nr 6), - załącznik nr 7D (pakiet nr 7), - załącznik nr 7E (pakiet nr 8), - załącznik nr 7F (pakiet nr 9), - TYLKO DLA WYBRANYCH CZĘŚCI
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.3) ZMIANA UMOWY
przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
zostały zawarte we wzorze umowy - załącznik nr 7,7A,7B,7C,7D,7E,7F do SIWZ
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.powiatwolowski.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:
Powiat Wołowski
pl. Piastowski 2
56 - 100 Wołów.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:
17.05.2013r. godzina 10:00,
miejsce:
Powiat Wołowski
pl. Piastowski 2
56 - 100 Wołów
Pokój nr 5.
Termin i miejsce otwarcia ofert:
17.05.2013r. godzina 10:15,
miejsce:
Powiat Wołowski
pl. Piastowski 2
56 - 100 Wołów
Pokój nr 18.
IV.4.5) Termin związania ofertą: do 16.06.2013r.
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Pakiet Nr 1 - art. mleczne, nabiał i jaja..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pakiet Nr 1 - art. mleczne, nabiał i jaja. Cykliczne dostawy będą realizowane wg potrzeb Zleceniodawcy jak następuje: - Pakiet Nr 1 art. mleczne, nabiał i jaja - dwa razy w tygodniu do godz. 7.00 rano. Zamawiający powiadomi Wykonawcę, dzień wcześniej do godz. 15.00 telefonicznie lub faksem o każdej dostawie oraz wskaże zamawiane produkty z podaniem ilości. Szczegółowy zakres: został zawarty w opisie przedmiotu zamówienia - załącznik nr 1 do SIWZ..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3, 03.14.25.00-3.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: do 31.08.2013r.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Pakiet Nr 2 - art. z przemiału zbóż..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pakiet Nr 2 - art. z przemiału zbóż. Cykliczne dostawy będą realizowane wg potrzeb Zleceniodawcy jak następuje: - Pakiet Nr 2 - art. z przemiału zbóż - raz w tygodniu do godz. 14.00. Zamawiający powiadomi Wykonawcę, dzień wcześniej do godz. 15.00 telefonicznie lub faksem o każdej dostawie oraz wskaże zamawiane produkty z podaniem ilości. Szczegółowy zakres: został zawarty w opisie przedmiotu zamówienia - załącznik nr 1 do SIWZ.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.60.00.00-4.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: do 31.08.2013r.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Pakiet Nr 5 - świeże warzywa i owoce..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pakiet Nr 5 - świeże warzywa i owoce. Cykliczne dostawy będą realizowane wg potrzeb Zleceniodawcy jak następuje: - Pakiet Nr 5 - świeże warzywa i owoce - dwa razy w tygodniu do godz. 8.00 rano. Zamawiający powiadomi Wykonawcę, dzień wcześniej do godz. 15.00 telefonicznie lub faksem o każdej dostawie oraz wskaże zamawiane produkty z podaniem ilości.. Szczegółowy zakres: został zawarty w opisie przedmiotu zamówienia - załącznik nr 1 do SIWZ..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 32.00.00.00-3, 15.33.10.00-7.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: do 31.08.2013r.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Pakiet Nr 6 - przyprawy, makarony, herbaty i tłuszcze roślinne..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pakiet Nr 6 - przyprawy, makarony, herbaty i tłuszcze roślinne. Cykliczne dostawy będą realizowane wg potrzeb Zleceniodawcy jak następuje: - Pakiet Nr 6 - przyprawy, makarony, herbaty i tłuszcze roślinne - raz w tygodniu do godz. 8.00 rano. Zamawiający powiadomi Wykonawcę, dzień wcześniej do godz. 15.00 telefonicznie lub faksem o każdej dostawie oraz wskaże zamawiane produkty z podaniem ilości. Szczegółowy zakres: został zawarty w opisie przedmiotu zamówienia - załącznik nr 1 do SIWZ..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.43.11.10-2, 15.86.30.00-5.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: do 31.08.2013r.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Pakiet Nr 7 - mrożonki.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pakiet Nr 7 - mrożonki. Cykliczne dostawy będą realizowane wg potrzeb Zleceniodawcy jak następuje: - Pakiet Nr 7 - mrożonki - raz w tygodniu do godz. 8.00 rano. Zamawiający powiadomi Wykonawcę, dzień wcześniej do godz. 15.00 telefonicznie lub faksem o każdej dostawie oraz wskaże zamawiane produkty z podaniem ilości. Szczegółowy zakres: został zawarty w opisie przedmiotu zamówienia - załącznik nr 1 do SIWZ..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: do 31.08.2013r.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Pakiet Nr 8 - pozostałe art. żywnościowe..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pakiet Nr 8 - pozostałe art. żywnościowe. Cykliczne dostawy będą realizowane wg potrzeb Zleceniodawcy jak następuje: - Pakiet Nr 8 - pozostałe art. żywnościowe - raz w tygodniu do godz. 14.00. Zamawiający powiadomi Wykonawcę, dzień wcześniej do godz. 15.00 telefonicznie lub faksem o każdej dostawie oraz wskaże zamawiane produkty z podaniem ilości. Szczegółowy zakres: został zawarty w opisie przedmiotu zamówienia - załącznik nr 1 do SIWZ..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.30.00.00-1, 15.60.00.00-4.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: do 31.08.2013r..
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Pakiet Nr 9 - ryby, ryby puszkowane, konserwowe, przetworzone, mrożone, wędzone..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pakiet Nr 9 - ryby, ryby puszkowane, konserwowe, przetworzone, mrożone, wędzone. Cykliczne dostawy będą realizowane wg potrzeb Zleceniodawcy jak następuje: - Pakiet Nr 9 - ryby, ryby puszkowane, konserwowe, przetworzone, mrożone, wędzone raz w tygodniu do godz. 8.00 rano. Zamawiający powiadomi Wykonawcę, dzień wcześniej do godz. 15.00 telefonicznie lub faksem o każdej dostawie oraz wskaże zamawiane produkty z podaniem ilości. Szczegółowy zakres: został zawarty w opisie przedmiotu zamówienia - załącznik nr 1 do SIWZ..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.31.10.00-2, 15.24.00.00-2, 15.22.10.00-2, 15.23.40.00-7.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: do 31.08.2013r.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
Ogłoszenie o zamówieniu zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych na Portalu UZP Nr 183340- 2013 z dnia 09.05.2013 ogłoszenia w BZP